Inspiring Story

Pagi ini gw baca artikel yang sangat menyentuh hati.. *caelah.. bahasanya bok…*

Tentang apa sih? Monggo dibaca di sini (part 1) dan sini (part 2).

Salut sama pendiri dari KKI. Walopun masih muda, tapi dia berani melakukan sesuatu yang besar di mana ga semua orang berani untuk melakukan itu.

Gw ampe merinding pas baca artikelnya. What an inspiring story.

Please help to share the information and probably some financial donation will be great.

To learn more, you can check their official website.

Advertisements

T.G.I. Friday’s

TGIF is back in Jakarta !
Yeah baby… This place brings so much good memories, both in the US and in Jakarta long time ago.

Last weekend Mr.H and I finally had the chance to visit TGIF in Lippo Mal Kemang. We were so excited when we heard that TGIF is back in business in Jakarta. Been wanting to go here, but due to the unfriendly location (I live in northern part Jakarta) we had to postpone the visit until last week.

I ordered cajun chicken and shrimp pasta, while Mr.H ordered Philly cheese steak sandwich. And for drink we ordered the Ultimate Mudslide. Mudslide has always been our favorite whenever we go to TGIF.

Cajun chicken and shrimp pasta

20130527-103440.jpg

Philly cheese steak sandwich

20130527-103540.jpg

Mudslide

20130527-103609.jpg

Portions were huge as usual. In the end we were so full and got no room for dessert. Too bad. Well, maybe next time then 😀

Sengoku

Last week after picking up Mr.H from the airport, we stopped by at PIK area to have dinner.
Mr.H was craving for some ramen, so first we passed by Ikkudo Ichi to see if there’s a waiting line. And it was !
Well, it was Friday night so no wonder the area was super crowded.
Since we were starving, we decided to eat somewhere else where there’s no line.
We then passed by Hakata Ikkousha. From outside we couldn’t see the line. So we parked the car and went inside. But oh boy were we wrong. There’s a pretty long line inside as well!
We got back in the car and drove to check the other side of the area, and we found another ramen place called Sengoku. I’ve heard about this place several times but never tried it. After seeing that the place was rather quiet, we decided to try it.

Continue reading

Lo Han Kuo

Kemaren ini si pak bos tau tau ngasi lo han kuo 3 biji. Katanya bagus buat panas dalam. Kayaknya doi empet juga kali ya gw uda seminggu batuk pilek ga sembuh sembuh. Hihihi…

Seumur umur belum pernah tahu lo han kuo itu kayak apa penampakannya. Kadang suka minum tapi yang uda dalam bentuk tablet dan tinggal dicemplungin ke air.
Kalo kata pak bos yang model begitu kurang bagus. Paling manjur ya langsung dari buahnya. Baiklah pak… 😀

Continue reading

Tiramisu

Beberapa waktu lalu gw nyobain bikin tiramisu. Maklum, dapur baru jadi bawaannya sok sok pengen bikin sesuatu selain indomie dan telor ceplok :-D.

Duluuu waktu gw masih di US, pernah coba bikin tiramisu dan sukses berat.
Kalo biasanya tiramisu itu pake lady finger, gw dulu itu pakenya semacam pound cake dari Sara Lee.
Trus campuran alkoholnya selain pake rhum juga pake kahlua. Dobel mantapnya deh.

Cuma masalahnya gw lupa dulu itu bikin tiramisunya pake resep yang mana.
Dan karena lagi males ribet, begitu nemu resep tiramisu di blognya Meta yang super simpel, lgsg mau nyobain pake resep ini deh.

Dan berhubung di Jakarta aga aga susah nyari alkohol (ini sih kyknya gw aja yang ga gaul.. hihihi..) terpaksa skip alkoholnya.

Setelah masuk kulkas, beginilah penampakannya.

Continue reading